Napjainkban az ipari alpinista olyan tevékenységet végez, amely helyettesíti az emelőkosár, az állványzat használatát

Számos módon hasznosítjuk az ipari alpin technikát, azonban ezen tevékenységünk közül az ipari festést és a tartályok tisztítását szeretnénk részletesebben is bemutatni.

Egyre elterjedtebb, hogy az épületek homlokzatainak felújítása alpin technikával történik. Egy homlokzat felújítási munka során a vakolás, festés, hőszigetelés, bádogos munka, ereszcsatorna csere, gipsz stukkó cseréje, elkorhadt eresz deszkázat cseréje teljes mértékben kivitelezhető alpin technikával és sokszor csak így valósítható meg.

Cégünk nagy gondot fordít arra, hogy mindig a legmegfelelőbb technológiát, eszközt és szakembereket alkalmazza, ezeknek a kényes, és veszélyes feladatoknak a megoldására. Rendelkezünk a fent említett folyamatokhoz szükséges összes tárgyi és elméleti feltétellel, valamint megfelelő referenciákkal.

Tartályok külső- és belső tisztítása

A belső felületek tisztítása nem jelent akkora gondot, hiszen a tartályból csővezetéken a saját szétválasztónkba kerülhet a szennyezett víz további kezelésre, viszont a külső felületek tisztítása során a falon lecsorgó szennyezett víz eddig problémát jelentett.

Azonban sikerült ezt a feladatot is orvosolnunk, és 95%-ban fel tudjuk fogni a szennyezett vizet egy speciális ponyva segítségével, amit egy emelőkosaras gép a tartályhoz szorít, és a kosárban dolgozó ember ebbe a “partedlibe” fújja a leváló szennyeződést, amit a kifolyón keresztül egy csővezetéken a szétválasztóba juttatunk.

Természetesen a maradék kb. 5%-ot is fel tudjuk fogni perlonvattával, vagy rongyokkal, és csak ezt kell veszélyes hulladékként megsemmisíteni a szennyeződéssel együtt.